Siirry pääsisältöön

The Hääkakku



Joulukuussa toteutin hääkakun joka oli minun ihka ensimmäinen hääkakku, kyllä jännitti sen tekeminen. Kakku tuli juhliin jossa oli teemana valkoinen ja hopea.

 Kuten voi kuvitella aina ei mene niinkuin on suunniteltu ei siis mennyt nytkään. Yritin tehdä harmaata massaa, johon olisin suihkuttanut hupea spraytä, mutta ei tullut harmaata ei sitten millään. Sain vain aikaiseksi jonkin omituisen sävyisen vihreään taittavan omituisen värin. Harmaaksi sitä ei voinnut sanoa hyvällä tahdollakaan. Tässä kohtaa on varmaan hyvä kysyä apuja teiltä muilta, miten ihmeessä saatte harmaata tai hopeaa? Hopeaa saan kyllä spreyllä, mutta sitääkään en osaa käyttää.? Saan vaan joko sellaista ihan helmiäistä tai sitten pitää ruutata koko pullo että tulee peittävää. Ja voinen kertoa että tällä kertaa kun tuota spreytä sumuttelin sisällä (yleensä olen tehnyt sen ulkona, mutta nyt satoi) oli meillä sitten hopeahippua koko talo täynnä!! Sitä oli jopa ylkerran tasanteella saakka. Mies oli tosi tyytyväinen! Olin edellisenä päivänä pessyt lattiat vaan pestäkseni ne uudestaan. Ja kaikki muut paikat oli pakko pyyhkiä.

Mutta takaisin kakkuun. Koska hopea ei onnistunut kunnolla toteutin kakun lopulta valkoisena ja lopulta se miellytti minua enemmän kuin alkuperäinen suunnitelmani. Kakku oli sokerikakkupohjalla 7+3+2 munan kerroksilla. Koska minulla ei ole niin pientä vuokaa kun päällikerros vaati, niin paistoin pohjan pienessä metalli kattilassa ;) Sisällä kakussa oli jugurttinen mansikkamousse, joka resepristä minulla ei ole enää mitään havaintoa, lisäksi väleissä oli luomumansikka hilloa. Päälinen ja koristeet kaulintamassaa.



Paljon onnea H&R!!!


Kommentit

  1. Mahtava kakku, tyylikäs! Oikein minun makuni mukainen; valkoinen. =)

    Olen etsiskellyt blogiasi, kun en aikanaan ehtinyt tallettaa sitä blogiluetteleooni. Nyt se on siellä ja varmuuden vuoksi aloin vielä lukijaksi, niin etten enää tätä kadota. =D

    Ps. Mikäli haluat että blogipäivitykseni näkyy listassasi, vaihda blogini osoitteeksi rrs-syöte: http://feeds.feedburner.com/Pionilaakso

    En tiedä miksi juuri minun blogi vaatii tuon, mutta sillä ainakin pitäisi toimia.

    VastaaPoista
  2. Pioni, kiitos kauniista sanoistasi, valkoinen on myös minun mieleeni värinä (nimimerkillä valkoinen koti ;D ) ja olen tyytyväinen että se hopea ei onnitunut. Minä ihan täällä punastuin kun luin että olet minun blogiani etsinyt! Kiitos muuten tuosta vinkistä, olenkin ihmetellyt että miksi päivitykset ei näy. Minulla on itsellänikin ollut paljon ongelmia bloggerin kanssa, en ole pystynyt kommentoimaan omalla nimimerkillä blogeihin jossa on kommentointi tekstin alla. Nyt tämän uudistuksen myötä pystyn taas kommentoimaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sokeria